Recovery i praksis.  Jeg fokusere mest på løsningen.  Det er denne del, der er vigtigst for mig når jeg holder foredrag. Min nye livsstil, hvad jeg har ændret og hvordan jeg har ændret adfærd og vaner og mest af alt vedligeholdelse af processen. 

Jeg kommer fra en bizar opvækst med hardcore misbrug, og gennem hele livet med udiagnosticeret ADHD. Over en voksen tilværelse som arbejdende familiefar og misbruger (fuldtid), til den endelige vej ud af misbruget og samtidige diagnosticering af ADHD som 53-årig.

Uddrag fra Claus´s historie:

Kombinationen af de glade 60’ere og mulig­heden for at stjæle penge fra sin mor, gjorde det muligt for Claus at stable et seriøst mis­brug på benene. Årene var præget af en jagt på noget, som kunne give ham ro inde i sit hoved. Som resultat eksperimenterede han med alle mulige stoffer, som selvfølgelig kun gav ham flere problemer. Som 15-årig var han narkoman, og allerede som 18-årig fik han en metadon-vedligeholdelse. Dengang havde man den opfattelse, at metadon var ligesom at give sukkersyge insulin. Men som Claus selv siger, så var det en misforstået hjælp, da det blot gav lyst til flere stoffer

Recovery i praksis – recovery orienteret tilgang.

Efter syv år som clean og fire år som ADHD­-diagnosticeret har Jeg fundet den ro, som jeg har manglet i så mange år. De fleste dage lykkes det for mig at holde en struktur i hverdagen. De få dage det glipper, forsøger jeg at komme igennem bedst muligt ved hjælp af redskaber jeg har lært.

Jeg har fået tildelt førtidspension, og som supplement hertil arbejder jeg til tider som handicaphjælper. Men dét, jeg virkeligt brænder for, er at dele ud af sine erfaringer samt viden. Det gør jeg blandt andet ved at fortælle om sit liv på behandlingshjem, i fængsler og specialskolen Langagerskolen ved Århus. ­Paradoksalt nok er oplæggene med til at give mig en mening med sit liv, da jeg føler, at mine kvaler kan være med til at inspirere andre til ikke at vælge den samme vej.