1HOTEL På Fredens Torv i hjertet af Aarhus ligger Villa Provence, som en lille oase mellem Strøget, Europaplads og Åboulevarden. Her kan travle forretningsfolk og turister tage sig et lille pust i gårdhaven bag de tunge smedejernsgitre, eller sove i en himmelseng i en af de 39 værelser med forskellig indretning.

Villa Provence har netop haft ti års fødselsdag, og selvom nye store hoteller, som Comwell og Scandic, skyder op kun et stenkast fra Fredens Torv, så valfarter kunderne stadigvæk til Villa Provence.

“Så længe det er de helt store hoteller, som kommer til byen, så påvirker det ikke vores forretning. Vores kunder ønsker ikke at bo på Comwell og Scandic, da de hellere vil have den helt personlige service med morgenmad serveret ved bordene og håndlavede oste,” siger Steen Stenstrup, som sammen med sin kone Annette Stenstrup ejer Villa Provence.

Ingen krise her

Selvom de seneste års krise har afholdt både turister og forretningsfolk for at bruge penge, så er krisen  gledet forholdsvis  ubemærket hen over hotellet. “ Vi har ikke mærket krisen på hverken faldende  omsætning eller færre kunder. Vi har kun oplevet, at nogle forretningsfolk ikke må bo ved os, da det er for dyrt for virksomheden, men så er det bare en anden kundeskare som booker værelserne,” siger Steen Stenstrup og fortsætter: “ Det er specielt det offentlige, som fi nder billigere hoteller til deres  medarbejdere, hvorimod forretningsfolk fra det private erhvervsliv og kvalitetsbevidste turister stadigvæk bor på Villa Provence.” Den nye gårdhave er et eksempel på, at det går godt på det lille hotel. Gårdhaven, som stod færdig i sommers, har kostet næsten en million og er lavet i samarbejde med blomster-ikonet  Tage Andersen,  som er kendt for sine markante designs indenfor blomster og jernstativer. Og det er helt bevidst, at det netop er Tage Andersen, som har været med til renoveringen.

“Når vi gør noget, så gør vi det også ordentligt. Vores kunder er meget kvalitetsbevidste, og derfor vil vi også gerne give dem en god oplevelse” siger hoteldirektøren.