Hotel

VillaprovenceDet er nemt blot at passere forbi smedejernslågen på Fredens Torv 12 i Aarhus, men er man én gang gået igennem den, vender man tilbage.

Bag den byder en brostensbelagt gårdhave med rislende fontainer og store lindetræer velkommen til Hotel Villa Provence – et intimt hippehotel, som dyrker sydfransk kvalitet og atmosfære langt fra standardiserede hotelkæde-koncepter

Weekendophold for 2 personer

Tilbyder følgende muligheder hos Villa Provence :

  • Standard dobbeltværelse
  • Superior dobbeltværelse i gårdhuset med badekar
  • Stort Superior dobbeltværelse med løvefodsbadekar
  • Suite

Alle med lækker morgenmad lørdag og søndag.


Underspillet luksus – historien om Villa Provence

På en kalket, lysegul husmur i Århus midtby gemmer et håndmalet skilt med ordene “Villa Provence” på en sydfransk hoteloase med brostensbelagt gårdhave, stemningsmættede værelser og udelt opmærksomhed fra værtsparret og medarbejdere.

“Fra mandag til fredag er vores gæster forretningsfolk, og har de et møde om onsdagen, og der ikke er et værelse ledigt, prøver de at flytte det til om torsdagen. De bliver afhængige af at bo sådan et sted,” siger Steen Stenstrup, der sammen med sin kone Annette driver hotellet, som i dag emmer af atmosfære, originalitet og romantik. Ikke mindst til glæde for de mange brudepar og kærestepar, der optager hotellet i weekenden. Og som ifølge værtsparret også vender tilbage igen år efter år.

HotelSydfransk drøm

Men det er ikke kun en livsstil at bo på hotellet, det er også en livsstil at drive det – en god livsstil. Her har vi travlt, men det er på en måde, så der er tid til at kræse om gæsterne og give dem ægte opmærksomhed – det være sig når vi booker værelser, byder velkommen eller serverer morgenmad for dem,” forklarer Annette Stenstrup, der selv har slæbt det halve af Frankrig gennem flyterminaler i form af lampeskærme, sengetæpper, lysestager og spejle for at fuldende parrets drøm om et stykke Sydfrankrig i Århus. “Alt er købt i små butikker og båret i hånden – undtagen senge og klædeskabe, som vi har fået kørt hertil,” forklarer hun.

Individuel indretning i Hotel Villa Provence

Resultatet ses på hotellets i alt 39 værelser, hvor ikke én af jernsengene eller ét af de franske sengetæpper er identiske, ligesom det også er forskelligt, om der er badekar eller chaiselonger – eller hvordan spejle eller filmplakater på væggene ser ud. “Alle rum er forskellige, men i fransk landstil og med Molton Brown-sæbe på badeværelset. Vores interiør er dyrt, men det er ikke ting, der praler.

Tværtimod. Den form for underspillet luksus kan vores gæster godt lide, for det er folk der stiller store krav til komfort men går stille med dørene,” siger Annette Stenstrup, der er blevet inspireret af rejser til Sydeuropa, Østen og USA, som også har dannet forbillede for et andet særkende ved hotellet: At det ikke har en restaurant.

“Når vi har rejst rundt om i verden, har det været en sport at finde de små, særlige restauranter med hjælp fra de hoteller, hvor vi har boet, og sådan arbejder vi også her. Vi henviser vores gæster til byens gode restauranter, og de sender folk herhen også. Spiser man på Brødrene Kock eller andre af byens gourmetrestauranter så overnatter man typisk også på et boutiqhotel ” siger Steen Stenstrup. Derfor er det også bevidst, at der ikke er kæmpe skilte uden for døren og blot en lille diskret trappe op til receptionen.

“Stedet skal syne mere af privat hjem end af hotel. Derfor har vi heller ikke brochurestativer eller går med uniformer. Og derfor byder vi også velkommen i et rum med bløde sofagrupper og chansons francaises på cd-afspilleren” siger Annette Stenstrup, der sammen med sin mand er glad for, at de tog springet for 10 år siden. “I dag havde jeg ikke turdet, men heldigvis har vi en meget sund forretning i dag, og takket været vores koncept og mange loyale gæster er vi kommet meget lempeligt gennem den økonomiske krise. Det gode er, at vi og vores dygtige medarbejdere ved, at vi arbejder med et produkt, der er second to none.”

Bag smedejernslågen på Fredens Torv 12 i Aarhus ligger Hotel Villa Provence. Der åbner sig en ny verden i den stille brostensbelagte gård.